dinsdag 21 september 2010

Spanje ...

Gisteren kregen we te horen van Nieves, de voorzitster van het asiel van Kimba,dat er een nieuwe wet is goedgekeurd in het Zuiden van Spanje ...

De jagers mogen vanaf heden de galgo's trainen, door ze naast een moto te laten lopen !! Razend worden we ervan ... want je kan je al voorstellen wat voor ongelukken en taferelen dat met zich mee zal brengen

Vandaag, kregen we foto's doorgestuurd van Mateo, de duidelijkste van de nekwond staat onder 'horror' op onze website, wilden we niet zomaar op ons blog zetten.
Arca de Noa werd gebeld door de politie, dat een stafford een galgo had aangevallen en dat ze de hond zouden komen brengen. Arca de Noa ging ervan uit dat ze de galgo zouden komen brengen ... niets was minder waar !
De politie kwam de stafford afzetten en toen Mateo vroeg 'waar is de galgo', kreeg hij het antwoord 'ah, die hebben we achtergelaten' !
Mateo is dan samen met andere vrijwilligers onmiddellijk de galgo gaan ophalen, die een hele lelijke bijtwond heeft, maar het gelukkig verder wel zal redden.

Spanje anno 2010 ... hoe is het mogelijk ???

5 opmerkingen:

  1. De mentaliteit dat een galgo of een podenco een gebruiksvoorwerp zijn, ipv een gevoelig levend wezen ... onbegrijplijk ... Op momenten als deze, dan vraag je je af, wie eigenlijk 'de beesten' zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och jongens toch! Ik denk dat ik niet de enige ben die zegt 'afmaken die handel!' Uiteraard spreek ik over dat beest dat zich 'mens' durft te noemen... Trainen Spanjaarden hun lopers die meedoen aan de Olympische ook aan de motor dan? Is er dan echt NIEMAND die iets aan die wet kan doen? Dat is toch te zot voor woorden!!!

    En de stafford wordt gebracht en de galgo moet het zelf maar zien te trekken. Achterlijk stelletje niemendallen ginderachter... Ik zie die mensen nog in staat om enkel zichzelf te redden en een andere mens voor dood op straat achter te laten.

    Petities helpen niet, bewijs helpt niet, acties helpen niet, ik denk dat er op de duur mensen aan de kettingen moeten gelegd worden wil deze horror stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo zie je maar weer eens aan wat voor kant de spanse politie staat niet aan de galgo kant dus echt erg

    jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schandaaaaalig ist!! Het word presies alleen nog maar erger daar in spanje. Dit doet me veel verdriet,het is nu al dweilen met de kraan open. Het zijn zo lieve beestjes, waarom toch!

    Elke en Lucero

    BeantwoordenVerwijderen
  5. T,is toch nie mogelijk het is een schande ,die mensen hebben toch niets van gevoelens ,ik denk dat het nog heel lang zal duren voor het tot hen doordrinkt .Denken zij dan werkelijk dat die dieren niks voelen .Dit doet mij echt veel verdriet hopelijk komt er van de overheid enige verandering in de komende jaren .

    Linda M K

    BeantwoordenVerwijderen