donderdag 6 december 2012

Is uw windekindje klaar voor de winter ?

Is uw windekindje klaar voor de winter ?

We hebben al mooie foto's van onze windekindjes ontvangen in de sneeuw.
Allen lekker warm ingeduffeld in een jasje uiteraard !

De meesten blijken echter echte drama queens te zijn & verkiezen hun zachte mand of de zetel, lekker warm binnen ... Uitzonderingen bevestigen de regel (zoals de pupjes die voor het eerst sneeuw zien bv) maar de meeste van onze windekindjes doe je niet echt een plezier met een lange wandeling in de sneeuw en de kou.

De temperaturen duikelen dan ook echt naar beneden en het temperatuurverschil van buiten naar binnen is dan ook heel erg groot, waardoor onze lieverds makkelijk een verkoudheid kunnen oplopen. Vooral in combinatie met de sneeuw, daar de sneeuw vocht is. Vooral onze galgootjes en podencootjes met hun dunne vacht zijn hier echt niet tegen bestand, zeker niet diegenen die nog niet op gewicht zijn.

Let ook op dat uw hond niet teveel sneeuw naar binnen werkt. Zo kan hij een maag-en darmontsteking oplopen, die zich uit in de vorm van diarree en braken. Wees ook voorzichtig voor produkten die in de winter worden gebruikt zoals zout op de wegen maar vooral ook antivriesprodukten (dit kan hen nl op enkele uren fataal zijn).

Het is belangrijk dat u uw hond na elke wandeling afdroogt. De poten en de zones tussen de tenen en kussentjes moeten goed geinspecteerd worden. Bovendien kan u ook een speciale lotion (of vaseline) op de kussentjes aanbrengen zodat ze beschermd zijn.

De diertjes die nog niet op gewicht zijn, kunnen 's nachts als u de verwarming wat stiller zet, ook een fleece jasje gebruiken eventueel. Dit kan u makkelijk zelf maken.

Voor de bangere galgootjes of diegenen die net geadopteerd zijn ... willen wij aan de adoptanten vragen extra op te letten dat uw lieverd geen enkele kans heeft te ontsnappen. Wees voorzichtig bij het openen van deuren (huis en auto), wees extra voorzichtig tijdens het wandelen (halsband & tuigje en dubbele leiband) daar uw lieverd onverwachts kan schrikken van een sneeuwruimer etc

Een winterwandeling in de sneeuw is gezellig, maar misschien laat u uw windekindjes beter thuis als u van plan bent een lange wandeling te maken. Korte uitjes kan uiteraard wel maar het is echt belangrijk uw wandelingen in te korten.

Wij willen u enkel attent maken op mogelijke gevaren, maar zijn er zeker van dat u goed voor uw familielid zal zorgen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten