zondag 11 oktober 2009

Black (Iris) & White (Nieve)

Een vriendinnetje voor Iris en Leyka


Seg Leyka, hebt ge gezien wat Nathalie en Gunther hebben meegebracht ?
Raar zene, die is helemaal in 't wit ?


Ja ja Iris, samen zijn wij Black en White he meiske
Trouwens, ik steek ook mooi af tegen deze lederen zetel he


Maar laat me nu maar even mijn schoonheidsslaapje doen,
ik heb er een lange reis opzitten hoor, hasta manana baby !

Hallo Galgo liefhebbers,

Vanuit Geraardsbergen wil Nieve jullie bedanken om ze naar België te brengen zodat ze kan genieten van een leven vol liefde en vooral zetels om lekker in te slapen.

Gisteren na een fijne babbel bij Ingrid van Waregem afgekomen naar Geraardsbergen. Het regende extreem, maar daar trok Nieve zich niet veel van aan. Ze lag achteraan in de koffer rustig te slapen. Ze had er ook al een lange dag op zitten. Eerst de trip van Spanje naar België, vandaar naar Waregem en dan nog eens naar het eindstation Geraardsbergen. Eénmaal thuis gekomen hoorde ze bij het binnenkomen onze kleine pruts (Leyka) en Iris al in de living. Zie dat staartje gaan van links naar rechts en alsmaar sneller. Een beetje afwachtend kwam ze de woonkamer binnen. Al snel zag ze daar iets kleins lopen. "Hey dat is iets plezant, plezant speelkameraadje". Leyka dacht daar anders over en liet dat verstaan door het gekende gromconcert. Wanneer het te hevig werd, kwam ons Leyka haar reddende engel tussen. Iris vond het welletjes en liet dat zeer duidelijk verstaan. Tijd voor wat rust.

Vervolgens hebben ze allen samen een kleine portie nog wat lekkere hondenkorrels gekregen en die gingen er bij Nieve goed in. De tuin verkennen was al wat moeilijker omdat het intussen toch al 22U30 was, maar toch konden ze het niet laten om een raceke te starten. Daarna was het tijd om dodo te gaan doen. Eerst Iris instoppen en daarna was het de beurt aan Nieve. Ze verstond het eerst niet goed en dacht: "dat grote bed dat hier staat lijkt me ook wel wat". Leyka liet verstaan dat dit enkel voor haar was bestemd en dat ze maar terug in haar gloednieuwe bedje moest. Het duurde niet lang vooraleer iedereen rustig lag. Oogjes toe en snaveltjes dicht.

Tot 8u vanmorgen hebben we allemaal kunnen doorslapen. Nieve vond het welletjes en begon stelselmatig iedereen wakker te maken. Het gekende ritueel tijdens de morgen was nu met een nieuwe viervoeter wat aanpassen voor iedereen, maar alles liep zeer vlotjes.
Tegen de middag hebben we dan samen een kleine wandeling gedaan. Leyka en Iris lieten duidelijk verstaan aan Nieve dat er iets plezants ging gebeuren. "WANDELEN". Het was allemaal wat nieuw voor Nieve. We merkten wel dat ze erop toezag dat iedereen mee volgde. als eerste lopen was dus wat moeilijker, ze liep liever achteraan, zodat ze een overzicht had. De rest van de namiddag hebben we allen samen genoten van een film en nogwel in dezelfde zetel. Een wonder!

In bijlage wat foto's van de eerste dag van Nieve in Geraardsbergen.
Groeten
Gunther, Nathalie, Leyka, Iris en Nieve

1 opmerking:

  1. Zo te horen heeft de bekende ziekte 'galguitis'
    2 nieuwe slachtoffers gemaakt ;-)
    Veel plezier met Nieve.
    En ook dikke knuffel aan Iris
    -xxx-

    BeantwoordenVerwijderen