zaterdag 24 oktober 2009

Tendresse Animale

In 2003 werd in een tuinhuisje door de Britse politie een zeer angstige hond gevonden die daar zat opgesloten en duidelijk was achter gelaten,.Het arme dier was vies, hongerig, en had duidelijk sporen van mishandeling.
De politie bracht de hond, een vrouwelijke windhond, naar een opvangcentrum in de buurt. De vrijwilligers en personeel werkte hard om het vertrouwen van dit zwaar beschadigd dier terug te winnen en om haar gezondheid terug op peil te brengen. Het duurde enkele weken, maar het doel werd uiteindelijk bereikt.
Ze kreeg de prachtige naam Jasmine, en vervolgens ging men op zoek naar een adoptiegezin.



Maar Jasmine had andere plannen. Niemand herinnert zich hoe het begon, maar ze begroette alle dieren op een speciale manier, haar manier om ze zo welkom te heten die in het opvangcentrum terecht kwamen. Of het was een puppy, een vos, een konijn of een ander dier dat verloren of gewond was geraakt, Jasmine ging zo veel mogelijk naar hun kooi en gaf telkens een welkoms likje.



Er waren 2 puppies die waren achtergelaten in de buurt van een spoorweglijn. Ene was een kruising Lakeland terrier en de andere een Doberman kruising Jack Russel. Ze waren klein toen ze aankwamen en Jasmine naderde hen met de nodige voorzichtigheid, nam ze één voor één bij het nekvel en bracht hen in veiligheid op de zitsofa. Toen ging ze op zoek naar andere sukkelaars verhuisde hen allen naar de sofa om ze daar met tederheid te knuffelen. Zelfs konijntjes, vosjes en hertjes werden verwend door haar moederliefde. Dit helpt de verwaarloosde diertjes enorm , het verwijdert niet alleen de stress maar helpt hen weer dichter in vertrouwen naar elkaar te groeien en zich zo aan te passen aan hun nieuwe omgeving.



Ze deed hetzelfde met een baby vos en das, likken haar konijnen en cavia's en zelfs de vogels lieten haar toe .
Jasmine, een verlegen en misbruikte greyhound,nu een overbezorgde moeder geworden eentje van van toevlucht, een rol waarvoor ze werd geboren. De lijst van jonge weeskinderen en achtergelaten dieren ze verzorgd omvat 5 pups, 4 kleine dassen, 15 kuikens 8 cavia's, 2 konijnen en 15 pups.
En zelfs een uil. De kleine Bramble( hertje), 11 weken, bleek verweesd gevonden te zijn in een veld. Bij zijn aankomst in het opvangcentrum heeft Jasmine hem warm blijven houden zoals een moeder hert dit zou doen. Jasmine waakt over hen allen





Jasmine zal zich blijven bezighouden met Bramble tot hij oud genoeg is om terug te keren naar het wild. Wanneer dat gebeurt, zal Jasmine niet alleen zijn. Het zal altijd druk worden met de zorg van al haar liefde aan één of ander wees of slachtoffer .



Van links naar rechts op de foto met haat speciale sofa: Toby, cross Lakeland dolende Bramble, wees Fawn, Buster de cross jack russel het dolende verlaten konijn Sky, de gewonde uil gevonden op een boerderij en Jasmine met hart van een liefhebbende moeder .

Wij bedanken Marianne voor het vertalen en doorsturen
van dit ontroerende,waargebeurde verhaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten