vrijdag 24 december 2010

Veilige eindejaarsfeesten voor uw hond(en)

Als Kerstavond of Kerstdag bij u thuis doorgaat, willen wij u graag enkele tips meegeven, voor de veiligheid van uw hond :

Breng uw bezoek op voorhand (telefonisch of via uitnodiging) op de hoogte van de verschillende aandachtspuntjes omtrent de veiligheid van uw hond. Zorg dat ook kinderen er attent op gemaakt worden, ook zij kunnen en moeten verantwoordelijk omgaan met uw huisdier (als de hond slaapt niet lastigvallen, geen beentjes afpakken)

Op elke deur een A4tje kleven met het bericht ‘deur sluiten voor de hond’ is geen overbodige luxe.

Stel u bent de kerstmaaltijd aan het bereiden en het reeds gearriveerde bezoek gaat de voordeur openen voor de andere genodigden … als de tussendeur niet gesloten wordt is de kans zeer groot dan uw windekindje gaat lopen !!

Op kerstfeestje kan het nogal eens druk worden en sommige honden hebben moeite grote groepen mensen. Ze worden nerveus en dit kan ertoe leiden dat ze door al die opwinding zich gaan bezeren of weglopen. Als je weet dat je hond moeilijk om kan gaan met stress, houdt hem dan tijdens het feest in een aparte ruimte. Indien je beslist hem toch bij de rest van het volk te houden, zorg dan dat alle deuren gesloten zijn. Het kan ook zijn dat u niet veel volk over de vloer krijgt, maar als de hond de bezoekers niet kent kan dit voor een angstige hond ook voor stress zorgen.

Vraag uw bezoek ook de hond niet teveel aandacht te geven, als de hond knuffels of aandacht wil zal hij dit zelf aangeven.

Pas ook goed als u nieuwjaarszangers aan de deur krijgt de 31e, sluit binnendeuren en laat de kinderen niet zomaar de voordeur opendoen voor nieuwjaarszangers (doe de voordeur op slot met de sleutel)



ETEN EN DRINKEN

Tijdens een feestje serveren wij onze gasten versnaperingen zoals hapjes en chips. Meestal wordt dit op een schaaltje op tafel gezet zodat de gasten naar behoeven een hapje kunnen nemen. Onze trouwe viervoeter, met zijn uitstekende reukvermogen, heeft dit natuurlijk ook in de gaten en zal op onbewaakte momenten proberen ook hier wat van te snoepen. Helaas zijn deze traktaties niet altijd even goed voor de gezondheid van je hond. Ze kunnen namelijk leiden tot maag-darmproblemen of een giftig effect hebben. Vooral chocolade en andere versnaperingen met een hoog vet- of suikergehalte, uien, maar ook alcohol kan leiden tot gezondheidsproblemen bij je hond.

Probeer daarom het eten op een plaats te zetten waar hij niet aankomt, of zoek een alternatieve oplossing. Je kan bijvoorbeeld speciaal voor je hond iets anders klaarmaken, zodat ook hij kan meegenieten van de feestvreugde. Kleine stukjes kip of kalkoen, en bepaalde fruit-en groentesoorten zoals appels en wortelen kunnen met mate gegeven worden.

Deze voorzorgsmaatregelen lijken u misschien wat overdreven, maar zijn gebaseerd op onze ervaring en spijtig genoeg soms ontsnappingen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten