maandag 27 juni 2011

Wonderen bestaan ... !

Oktober 2010, "Estrella", een prachtig meisje van 1 jaar jong, komt aan in Belgie en gaat in opvang bij Sarah, haar eerste opvanghondje.


Eind December 2010, Estrella wordt intussen "Ella" genoemd.
Ze heeft op een paar dagen tijd een enorme bol op haar kaak ...

Ella wordt geopereerd en het weefsel wordt onderzocht. Intussen wordt Ella geadopteerd maar dan slaat het noodlot toe. De dierenarts meldt ons dat Ella leukemie heeft in een vergevorderd stadium, ze is terminaal ... Ella komt terug in opvang bij GAE, deze keer bij ons Elke en we starten onmiddellijk een cortisonenkuur.

De foto's die Elke ons opstuurt zijn telkens prachtig en als we Ella in het echt zien, kunnen we niet geloven dat dit mooie meisje, dat er zo goed uitziet, goed is aangekomen en heel levenslustig is ... terminaal is ... ? Ze is een spring in het veld, de vrolijkheid zelve !

Na enkele maanden bleef de twijfel aan ons te knagen ... het gevoel van 'hier klopt iets niet'. Ella wordt opnieuw volledig onderzocht en haar bloed wordt nagekeken en getest door een andere dierenartse. En ... ons vermoeden wordt bevestigd, ons Ella heeft geen kanker of leukemie gehad !

Waarschijnlijk was het dus een foute diagnose van de patholoog van het andere labo. De parrafine blokjes (= stalen) van de bol hebben we ook opgevraagd en laten controleren door de Pathologe dierenartse van het labo in Antwerpen. Resultaat, waarschijnlijk een soort ontsteking op de lymfeklier.

Juni 2011, Ella wordt intussen "Ella Petronella" genoemd en is TER ADOPTIE !

10 opmerkingen:

  1. Ons Ella Petronella is een juweeltje ! Altijd goedgezind en ieders vriend. Ze verdient het beste van het beste en we hopen dat ze vlug een fantastisch baasje mag vinden ! Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk nieuws gelukkig. Elke heel fijn dat je Ella bij je in huis hebt genomen en zo goed voor haar gezorgd hebt.Dikke pluim. En nu op weg naar een gouden mandje die haar graag ziet.

    Ans en Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ah super nieuws! moet zeggen in Duffel zag ze alles behalve ziek uit. ben heel blij voor haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een medische blunder! Maar ja, het eindverhaal is het enige wat telt. Dat ze nu maar volop geniet. 't Is toch zo'n schat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super nieuws!!!
    Ella gaat nog jaaaaaaaren de zotte trees kunnen uithangen.

    Elke ge zijt een straffe madam.
    Diep respect.
    Want doe het maar hé een hond opvangen die (zogezegd) niet veel tijd meer krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi allemaal, Ik heb Ella Petronella met plezier thuis in de familie opgenomen ;-) Ze verdiende het ook net zoals alle hondjes om een waardig en liefdevol einde te kennen... Nu dat einde er blijkbaar nog niet dadelijk komt (en maar HEEL goed ook!) kan ze heel zeker nog mooie jaren tegmoet gaan en een lach op ieders gezicht toveren. Want Ella is een en al "happy-happy-joy-joy". Nooit slechtgezind en altijd even lief voor mens en dier. Haar toekomstige baasjes gaan een lotje uit de lotterij aan haar hebben.

    Weer een pak van ons hart dat er soms toch ook nog wonderen bestaan. Spijtig maakt de patholoog van het labo niet altijd een fout en brengt de stomme boze kanker toch ook nog heel wat leed met zich mee. Ook bij onze (GAE)woefkes :-((

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mensen,t'is voor de rappe,hé.

    Ella is een super mooie poppemie.

    Ge zult er veel plezier aan beleven en als je ermee op stap gaat,veel aandacht van de voorbijgangers krijgen want ze is nog mooier in het echt !!

    Invullen dat adoptiecontract want je krijgt maar 1 kans om zo'n trezebees te adopteren !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wonder bestaan dus wel zeker voor ella
    Gelukkig grt Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben superblij voor Ella! Ik hoop dat ze een prachtig nieuwe thuis vind!
    Het was een super spring in't veld bij ons thuis! Ik kon nooit geloven dat ze echt ziek was... Jammer dat zo'n medische fouten gemaakt worden :s

    grtjs Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super, super goe nieuws is da !!!!!! Snap het eigenlijk nie???? Eens in opvang of geadopteerd doe je windekind toch niet weg, je eigen kind wat op stervens na ziek is.... zet je toch ook niet aan de deur :-(((
    Maar ja, in sommige situaties ....
    Dus Ella Petronella je verdient een super gouden mandje en heel veel liefde en aandacht die je in 't verleden te kort gekomen bent!!!!!!

    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen